Dövme ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Dövme - Tattoo ile ilgili sıkça sorulan sorular, sorunlar ve cevapları 


Facebook : www.facebook.com/dovmeliyim
Instagram :
www.instagram.com/dovmeliyim sayfalarımızı beğenenler dövme kampanyamızdan %10 indirim kazanacaktır.

Dövme Piercing Randevu için arayınız : 0532 642 75 82 - Tamer Güleryüz / 0506 840 87 07 - Çağrı Güleryüz

E-mail : guleryuztattoo@hotmail.com

1 - Dövme nedir ?

Dövme, ilk çağlardan bu yana süslenmek, prestij, statü, estetik gibi çeşitli amaçlarla sivri uçlu cisimler kullanarak, bitkisel boyaları deri altına aktarmak ve sabitlemektir. Dövmenin tanımında çok daha geniş açılımlar yapılabilir. Bunun için diğer makalelerimize göz atınız.

2 - Dövme nasıl yapılır ?

Dövme yapılacak bölge ve tüm malzemeler temiz ve steril olmalıdır. Yapılacak motif deriye transfer edilir. Kontürleri dövme makinesi ile çizilir. Sonra dövme yaptıran kişinin isteğine göre renklendirme veya gölgelendirme yapılır. Ayrıntılı bilgi için diğer makalelerimize göz atınız.

3 - Dövme acır mı, acıtır mı ? Dövme yaptırırken canım yanar mı ? Ne kadar acır ? Dövme çok acıyor mu ?

Genelde hafif bir batma hissi olarak tanımlanır. Yapılacak bölgeye göre acı seviyesi değişir. Bunu test etmenin en güzel yolu vücudun farklı bölgelerine çimdik atmaktır. Bu şekilde daha az acıyan yerinizi bulabilirsiniz. Dövme yaptıran kişilerden gelen ilk tepki bu muymuş ? tarzında olmakta ve ah bile denilmeyecek kadar bir acı tarif edilmektedir. Dövmeyi yapan kişinin ustalığı ve kullandığı malzemelerin kalitesi de çok önemlidir. Eskiden alkol bazlı boyalar kullanıldığından tabii ki biraz yakma durumu oluyordu fakat teknolojiyle birlikte bitkisel ve su bazlı boyalar bu durumu ortadan kaldırmıştır.

                  

4 - Dövme ve Tattoo kelimeleri nasıl yazılır ?

Sıkça yapılan yazım ve söylem hataları şu şekildedir. Döğme, Tato, Dovme, Tatu, Tatü, Tatoo, Tatto, Döyme, Döğmeci, Totto, Doğmeci, Dögme, Dogme, Döme, Dömeci nasıl yazılırın cevabı olarak Dövme ve Tattoo yanıtını verebiliriz.

5 - Dövme fiyatı nasıl sorulur ? Dövme neye göre fiyatlandırılır ? Dövme ne kadar ?

Çok önemli bir konu ve dövmecinin en sevmediği sorudur. Müşteri kapıdan girer girmez ‘’ Dövme kaça ? Dövme ne kadar ? Döğme kaç para ? Dövme açılış fiyatı nedir ? Dövme açılışı ne kadar ? Makine açılışı ne kadar ? Dövme makinesi kaçtan açılıyor ? ‘’ gibi sorulardan uzak durmalıdır. Müşteri kapıdan girip böyle bir soru sorduğunda dövme sanatçısının işi dövmeyi yapmadan bitmiştir. Dövmenin fiyatı boyutlarına, detaylarına ve işçilik kalitesine göre değişir. Dövmeciye fiyatın nasıl sorulması gerektiği dövme yaptırmak için en önemli faktördür. Dövme sanatçısıyla empati kurmanız tavsiye edilir. Bunlar yerine elinde bir fikir yada motif ile dövme sanatçısının karşına çıkılmalı ve hangi bölgeye ne büyüklükte dövme yaptırılacağı belirtilmelidir. Ayrıca dövmeciye gitmeden önce randevu almanız tavsiye edilir. Bu bilgiler ile dövmeciye işin fiyatını sorarsanız daha makul, kesin ve tam bir cevap alırsınız. En ucuz dövmeciyi ararken kaliteden ve hijyenden ödün vermemelisiniz. En önemli şey sizin sağlığınız ve mutlu olarak dövmeciden ayrılmanızdır. Ucuz dövme çoğu zaman problemleri peşinden getirir.

6 - Dövme Yaptırmak Günah mı ? Dövme abdest geçirir mi ? Dövme abdeste engel mi ?

Bu sorunun muhatabı Diyanet İşleri ’dir. Kişinin hayat görüşü, dini ve vicdanı arasında hassas bir konudur. Dövmeciler sadece sanatları ile ilgilenirler. Fakat kalıcı dövme deride su geçirgenliğini engellemez. Geçici kına dövmesi ise tam tersi derinin gözeneklerini kapatır.

7 - Dövme kanser yapar mı ? Dövme boyası alerji yapar mı ? Dövme boyası zararlı mı ?

Bu sorunun muhatabı tıp doktorlarıdır. Konu ile ilgili uzman görüşü ve ayrıntılı bilgi için linkteki makaleyi okuyunuz. http://www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_yaptirirken_nelere_dikkat_edilmeli.aspx

8 - Kalıcı ve Geçici dövme arasındaki fark nedir ? Kına ile nasıl dövme yapılır ? Geçici dövme acıtır mı ? Dövme yaparken ve yaptırırken nelere dikkat edilmelidir ? İyi bir dövmeci nasıl olunur ?

Kalıcı dövme tıbbi bir müdahale gerçekleşmedikçe veya lazer ile dövme silme işlemi yapılmadıkça ömür boyu sizinle kalır. Geçici dövme ise hint kınası ile yapılır ve 1-2 hafta arasında su ile temasa bağlı olarak kalıcılığını korur. Geçici dövme yoğun bir boya gibi cilt üzerine sürülerek yapılır ve yapılırken can acıtmaz. Geçici dövme acıtmaz fakat kına alerjiktir ve üst üste çok fazla yapılması tavsiye edilmez. Eğer kına ile dövme yaptırmaya başladığınızda acı veya yanma hissi duyarsanız hemen işlemi durdurup bölgeyi bol su ile yıkayınız.
Ayrıntılı bilgi için linkteki makaleleri okuyunuz.

http://www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_yaptirirken_nelere_dikkat_edilmeli.aspx

Kalıcı dövme nasıl yapılır : http://dovmeistanbul.net/sayfa.asp?id=125

Geçici dövme nasıl yapılır : http://dovmeistanbul.net/sayfa.asp?id=124

9 - Kalıcı dövme nasıl silinir ? Kalıcı dövme çıkar mı ? Lazer ile dövme silinir mi ? Fırından yeni çıkmış sıcak ekmek bassak dövme çıkar mı ?

Kalıcı dövmeyi çıkarmak için muhakkak bir tıp doktoruna danışılmalıdır. Lazer ile çıkartılan dövmelerin başarılı bir şekilde silindiğini görüyoruz. Solüsyon ile dövme çıkarmak, yakmak yada ekmek basmak gibi yöntemler kesinlikle çok sağlıksız ve tehlikelidir. İstenmeyecek sonuçlar doğurabilir. 

10 - Dövme yaş sınırı nedir ? Dövme yaptırırsam pişman olur muyum ? Dövme yaptırmak için reşit olmak gerekir mi ? Ne zaman dövme yaptırabilirim ? 

Dövmede tavsiye edilen yaş sınırı 18 ‘dir. 18 yaşın altındaysanız ancak aileniz ile birlikte onların izni ile ufak tefek ve mantık çerçevesi içinde dövmeler yaptırabilirsiniz. Dövme seçimi yaparken ruhunuzu, karakterinizi, yaşam tarzınızı, sevdiklerinizi veya hobilerinizi yansıtacak şekilde kararlar vermelisiniz.

11 - Dövme yaptırmak istiyorum. Dövmenin bakımı nasıl yapılıyor ? Dövme ne kadar süre suya değmeyecek ? Dövme ne kadar zaman da iyileşir ? Dövme yaptırdım havuza denize girebilir miyim ? Dövme yaptırdım duşa girebilir miyim ?

Dövmenin bakımı ile ilgili tüm sorularınızın cevabı için aşağıdaki linke tıklayınız. http://www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_bakimi.aspx

12 - En güzel dövmeler hangileridir ? En çok yapılan dövmeler nelerdir ? En çok tercih edilen dövmeler nelerdir ? Dövme nerede güzel durur ?

En güzel dövmeyi seçmek kişinin kendi zevkine bağlıdır. Tenin senindir. Buna sen karar verebilirsin. Dövmecinin en hoşlanmadığı cümlelerden biri de ‘’ arkadaşım dedi ki ‘’ gibi bir başkasının yönlendirdiği ve ne istediğini bilmeyen müşterilerle karşı karşıya kalmasıdır. Bu gibi durumlarda genelde dövme sanatçısı  karşısındaki müşteriden net bir fikir bekler.  Mutlaka sevdiklerinizin de fikirleri önemlidir. Fakat son karar sizindir.  Dövmenin nereye yapılacağı ise sizin tarzınıza bağlı bir durumdur. Bazı kişiler kol dövmeleri tercih eder, bazıları boynuna dövme yaptırmak ister, bazı kişiler ise daha az görünen bölgeleri tercih ederek bacak, omuz, sırt dövmeleri yaptırmak ister.  Mühim olan daha önce sizin bol bol dövme motiflerine bakıp, aralarında size hoş gelen güzel motifleri seçip, bunları bir arşiv haline getirip eleyerek en güzel dövmeler ile baş başa kalabilir sonrasında sevdiklerinize danışıp dövmecinizin onayı ile sizi mutlu edecek dövmeye sahip olabilirsiniz.

13 - Herkes en iyi dövmeyi yaptırmak istiyor. En usta en iyi dövmeci kimdir ? Dövme nerede yaptırılır ? Nerede dövme yaptırmalıyım ? En iyi dövmeci kimdir ? En iyi dövmeci nasıl olmalıdır ? En ucuz dövmeci mi yoksa en pahalı dövmeci mi iyidir ? Dövmeciye nasıl güvenebiliriz ? Güvenilir dövmeciyi nasıl anlarız ? Dövme yaptırmak için ne yaparız ? 

En iyi dövmeleri yaptırmak için yıllardır araştırıp öyle stüdyomuza gelenler bizi en mutlu eden kişilerdir. Bir dövmeci olarak kriterlerimi belirlemekte kullandığım yöntem, kendimi müşteri yerine koyup empati yaptığımda gerçekten hangi dövmeciye gitmeliyim sorusunu sormaktan geçiyor. Ben öncelikle en temiz dövmeciyi birinci sıraya koyarım. Yani hijyen kurallarına bire bir uyan stüdyoları önce bir ayırır temiz bir sayfaya yazarım. Diğerleri, yani evde dövme yapan denetimden uzak kişileri ve resmi olmayan yerleri, amatörleri ve hijyen kurallarına uymayanları, otoklav kullanmayanları zaten hemen elerim. Şimdi elimde kalan sayfa da temiz dövmecilerin listesi var. Şimdi ki sıralamam gidemeyeceğim kadar uzak dövmeciler. Mecburen çok uzaktaki dövmecileri de silerim.  Kalan temiz ve yakındaki dövmeciler hala çok sayıda ise çalışmalarına bakıp istediğim dövmeyi bulmaya çalışırım. En ucuz dövmeyi aramak çoğu zaman bizi yanlış yollara sokar. Beğendiğim tarzda ki en güzel dövmeleri yapan dövmeciyi arayıp randevu alırım. Bir dövmeci olarak bizi bu şekilde bulan, dövme yaptırmak isteyen bilinçli kişilere dövme fiyatı konusunda da istediği dövme motifi ve bütçesi çerçevesinde tabii ki küçük indirimler yaparız veya sizin bütçenize uygun en güzel dövmeyi seçmenizde yardımcı oluruz. Gerçekten ne istediğini bilen, kafasında belli bir taslak oluşturmuş ve dövme yaptırma konusunda kararlı kişiler bizim için ideal müşterilerdir. Çünkü dövme yaptıracak kişinin ömür boyu üzerinde taşıyacağı bir yazı veya motifi seçerken özen göstermesi bizim de işimizi yaparken gönlümüzün rahat olmasını sağlar. Günümüzde artık dövmeler lazer yardımı ile silinebilmekte fakat hiçbir profesyonel dövmeci emek vererek yaptığı çalışmanın silinmesini istemez. Bu sebeple dövme yaptırırken iyi düşünüp kendinizden emin olmanız çok önemlidir. Yaptıracağınız dövmeyi seçerken sizi pozitif olarak etkileyecek, taşımaktan mutlu olacağınız motifler seçmeniz doğru olur. Dövme yaptırmaya karar verirken iş hayatınızı, sosyal çevrenizi göz önünde bulundurun. Herkesin estetik anlayışı aynı değildir ve alabileceğiniz farklı tepkiler sizi etkilememelidir. Bu dövme sizin bir parçanız, sizin için anlamlı ve sizi mutlu ediyor önemli olan da bu. Dövme bittikten sonra gelen dövmem çok güzel oldu, tam istediğim gibi oldu, çok mutluyum gibi tepkiler inanın bir dövmecinin en çok duymak istediği sözlerdir.

En iyi dövmeci gerekli hijyen koşullarını uygulayan bilinçli ve sağlıklı dövmecidir. Dövme düzeltilebilir ama sağlığı yerine getirmek o kadar kolay değildir. Mutlaka ustalık belgeli, sicil tasdiknameli, mesleki faaliyet belgeli tescilli bir stüdyosu olmalıdır. %100 hijyen sağlayan autoclave cihazı kullanmalıdır. Sarf malzemeler ise tek kullanımlık olmalıdır. Bence en usta ve en iyi dövmeciyi ararken yapmanız gereken, dövmecilerin içinden size güzel gelen, sizin tarzınızda dövmeleri yapan kişiyi bulmak. Sizin dövmeciniz en iyi dövmecidir.
1999’dan beri aynı stüdyoda dövme yaparken aynı zamanda gelişen dövme sektörünü de göz ardı etmiyoruz. Teknolojiyi takip edip en iyi dövme boyasını, en iyi dövme iğnelerini ve en iyi dövme makinesini araştırıyoruz. Bostancı’da ki dövme stüdyomuzda, dövme yaptırmaya gelen müşterilerimize en kaliteli ve hijyenik ürünlerle dövme yapıyoruz.

Ayrıntılı bilgi için linkteki makaleyi okumanızı tavsiye ederiz; http://www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_yaptirirken_nelere_dikkat_edilmeli.aspx

14 - Evde dövme yapılır mı ?

Her ne kadar dövme makinesi herkesin ulaşabileceği bir gereç olsa bile kesinlikle steril olmayan ortamlarda yapılmamalı. Ustalık belgesi olmayan, eğitimsiz, gerekli hijyen için sterilizasyon makine ve tesisatı olmayan hiçbir yerde dövme yapılmamalıdır.

15 - Dövme renk değiştirir mi ? Dövme solar mı ? Dövme solmasın diye ne yapmalıyım ?

Güneş her şeyin rengini soldurduğu gibi yıllar içerisinde dövmenin de rengini soldurur. Ama çoğu kişiye göre eski dövmeler daha güzel  bir görünüme sahiptir. Dövmeyi korumak için ilk bir hafta çok iyi bakım yapılmalıdır. Özellikle yazın direk güneş ışığına maruz kalmaması için koruyucu güneş kremleri sürülmesi tavsiye edilir.

16 - Dövmenin üzerine başka dövme yapılır mı ?

Cover up tattoo diye bilinen dövmenin üzerini başka bir dövme ile kapatmak çoğu zaman mümkündür. Ama her zaman daha büyük ve genellikle renkli dövmelerle kapatıldığında başarı sağlanır. Dövme kapatma ve düzeltme çalışmalarımızı bu linkten inceleyebilirsiniz : https://www.dovmeliyim.com/kategori/dovme-kapatma-duzeltme.aspx

17 - Kimler dövme yaptıramaz ?

18 yaşın altındakiler, epilepsi, hemofili veya bir kalp rahatsızlığı olanlar. Son bir (1) yıl içerisinde sarılık geçirmiş olanlar, alkol ve uyuşturucu maddelerin etkisi altında olanlar, dövme sahibi olma kararı vermek için fiziki, akli, tıbbi bir engel yada rahatsızlığı olanlar dövme yaptıramaz.

18 - Şeker (Diyabet) hastaları dövme yaptırabilir mi ?

Şeker hastaları dövme yaptırmadan önce doktoruna danışmalıdır.

19 - Kalıcı makyaj da dövme midir ?

Kalıcı makyajda kalıcı dövmede deri altına pigment uygulamasıyla yapılır.

20 - Dövme makinesinin atılmayan parçaları ve boya kapları nasıl sterilize edilir ?

Autoclave cihazı şarttır. İğne, boya kabı ve benzeri sarf malzemeler zaten tek kullanımlıktır.

21 - Dövme iğnesi nasıl olur ?

Dövme iğnesi, birbirine yuvarlak veya yan yana olarak lehimlenmiş bir veya birkaç iğneden oluşur. Fabrikasyon olarak steril bir şekilde satışa sunulur.

22 - Dövme yaparken herkese yeni iğne takılır mı ?

Mutlaka, eşler de (karı-koca) dahil olmak üzere herkese tek kullanımlık ayrı iğneler açılmalıdır.

23 - Dövmecinin temizliği nereden belli olur ?

Görsel olarak temizlik haricinde dövme stüdyosundaki cihazlar, ultrasonic yıkayıcı, autoclave cihazı, dezenfektan sıvılar, saklama dolapları, makineyi kurarken gözlemleyebileceğiniz boya kapları boyalar var ve temiz ise, iş yeri denetim tutanağı eksiksiz ise ustalık ve faaliyet belgesi olan resmi bir stüdyo size güven verebilir.

24 - Kalıcı makyaj boyası ile yapılan dövme çıkar mı ?

Kalıcı makyaj boyası ile yapılan dövmeler tam olarak asla çıkmaz. Kalitesiz bir görüntü oluşur. Yüzün yağlı olması sebebiyle kaştan yavaş yavaş silinerek kısmen çıkan boya rahatsızlık vermeden tazelense bile vücudun başka bir yerinde tamamen çıkmayacağından yarım yamalak çirkin bir görüntü oluşturur.

25 - Altı (6) aylık , İki (2) yıllık kalıcı geçici dövme var mı ?

Dövme çeşitleri ikiye ayrılır. Tıbbi müdahale olmadıkça silinmeyen ömür boyu kalıcı dövmeler ve hint kınası ile yapılan 2 haftalık geçici dövmeler. Bunun dışında bir söyleme itibar etmeyiniz. Kalıcı makyaj boyası ile yüze yapılan yüzeysel kaş uygulamaları yağlı ciltlerde kalıcı olmayabilir fakat vücudun diğer bölgelerinden silinmeyecektir ve istenmeyen kalitesiz bir görüntü ortaya çıkacaktır.

26 - İlk kez dövme yaptıracağım ne yapmalıyım ? Nereye gitmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Linkteki makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz.

http://www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_yaptirirken_nelere_dikkat_edilmeli.aspx

27 - Meme ucu dövmesi  - Göğüs ucu dövmesi nedir ? Meme ucuna dövme yapılır mı ? Göğüs kanseri kadınlarda meme ucu dövmesi neden gereklidir ?

Meme kanseri ya da çeşitli nedenlerle kaybedilen meme uçları dövme boyası ile tekrar renklendirilebilir. Meme ameliyatı sonrası oluşan izleri kişiye özel ten rengi ile dövme boyası karışımları ile kapatmak mümkün. Meme ameliyatı İzleri nasıl kapanır ve görünmez olur sorusuna cevap almak için stüdyomuza geldiğiniz de size uygun renkleri seçtiğimizde belki de iz kapama kamuflajını yaptırıp gidersiniz. Çünkü 20 yıllık tecrübemizle bu küçük kesi izlerini kapatmamız için bize 20- 30 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Gerçeğine yakın bir görünüm olur. Ayrıntılı bilgi için linkteki makaleyi okuyunuz.
http://www.dovmeliyim.com/icerik/memeucudovmesi.aspx

28 - Yara izi kesik izi yanık izi üzerine dövme yapılır mı ? Dövme ile izler kapanır mı ? Tıbbi kamuflaj nedir ?

Bu işi yapabilecek kapasiteye sahip uzman dövme sanatçıları ve doktorların öngörmesiyle gayet başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

29 - Alyans yüzük dövmenin avantajları nelerdir ?

Kaybolma şansı olmayan bir bağlılık yüzüğüdür. Güzel motifler yada isimler kullanılabilir. El işçiliği olan işlerde çalışırken parmaklarda bir engel ve risk oluşturan normal yüzüklerin aksine rahatça çalışma imkanı verir. Aldatma kalkanı diye adlandırabiliriz. Sonsuz bir bağlılık ve aşk sembolüdür.

30 - Dövme yaptırdıktan sonra vücut geliştirme bodybuilding yapmak dövmeyi bozar mı? Dövmeye zarar verir mi? Zayıfken dövme yaptırıp sonrasında kas geliştirme yapılırsa veya kilo alınırsa dövme bozulur mu? Dövmenin şekli değişir mi? Dövme genişler mi? Dövme dağılır mı? Vücut geliştirme dövme bozar mı? Kolum inceyken dövme yaptırırsam kalınlaşınca dövme ne olur?

Dövme uygulanırken deri mümkün olduğunca gerdirilir ve bu şekilde işlem yapılır. Yani bu da demek oluyor ki normal düzeylerde kaslarınız genişlediğinde, geliştiğinde veya kilo aldığınızda bazı dövme motifleri bozulmaz. Çünkü halihazırda dövmeniz derinizin gergin halinde yapılmıştır ve kilo alma ya da kas geliştirme sonrasında deriniz gerildiğinde bir sıkıntıya neden olmayacaktır. Fakat aşırıya kaçıldığında her şey gibi dövme de zarar görebilir. Eğer çok uç bir şekilde kilo alırsanız 80 kilodan 150 kiloya çıkarsanız haliyle deformasyon oluşabilir. Aynı şekilde yarışmalara katılacak düzeyde bir vücut geliştirme yaparsanız, iğne veya diğer yapay yollarla kaslarınızı şişkin gösterme yoluna giderseniz, fotoğraftada gördüğünüz gibi dövmenizin vücudunuzdaki yerini kaybettiğini yada kalitesinin düştüğünü gözlemleyebilirsiniz. Yinelersek normal şartlar altında aşırıya kaçılmadıkça bir sorun yaşamazsınız. Ancak dövme motifiniz düz çizgilerden oluşuyorsa veya bir portre dövmesi ise kilo alınması, kas gelişmesi sonuıcunda bozulmaya uğrayabilir.



31 - En iyi dövme makinesi hangisidir ? En iyi dövme makinesi markası nedir ? Dövme makinesi alırken nelere dikkat etmeliyim ? Dövme makinesi nereden nasıl alınır ? Dövme makinesi ayarı nasıl yapılır ? En iyi dövme boyası hangisidir ?

Dünya çapında kabul görmüş markalar olsa da her dövmecinin tercihi başka olabilir. Önemli olan size uygun makineyi bulmanızdır. Sonuçta at sahibine göre kişner :) Piyasada gölge makinesi (shader) ve çizgi makinesi (liner) olarak işçiliğe göre ayrılan çalışma prensipleri aynı fakat güçleri farklı 2 çeşit dövme makinesi bulabilirsiniz. Bu konu da kişinin profesyonelliğine ve tercihine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kaliteli tek bir makine ile de değişik hızlarda ve doğru iğne seçimleriyle gölge, kontür işlemleri yapabilirsiniz ama makinenizin ayarı ile oynamasanız daha doğru olacaktır yine 2 makine kullanmakta fayda var. Dövme makinesi alırken yapıldığı materyale, bobinlerine, sesine, vuruş gücüne bakarak alabilirsiniz. Yeni teknoloji rotary diye tabir edilen daha sessiz ve hassas dövme makineleride mevcuttur. Bu tür dövme makinelerinde orjinal bilindik markalara yönelmenizi tavsiye ederiz. Fakat sonuçta deneyimlemeden tam olarak anlamak mümkün olmayacaktır. Dövme makineleri çok basit bir sistem gibi görünse de ayarını yapmak çok çok ince işçilik gerektirir. Bu iş ayrı bir sanattır. Dövme makinenizi ayarlayacak güvenilir ve doğru insanı bulmalısınız. Bu konu hakkında bir bilginiz yoksa kendi kendinize denemenizi tavsiye etmiyoruz. En iyi dövme boyaları ise yıllardır kendini ispatlamış kaliteli bilindik dövme boyası üreticilerinin markalarından temin edilmelidir. Bir kaç örnek vermek gerekirse iyi dövme boyaları arasında Intenze, Fusion, Mom's, Eternal, Cheyenne, Radiant markalarını sayabiliriz. Bu boyalar doğal maddelerden elde edilir ve insan sağlığına zararı olduğu gözlemlenmemiştir. 
 
32 - Dövmelerin anlamları nelerdir ?

Dövmelerin anlamları kişiye göre yada motife göre değişebilir. Sınırsız sayıda motif vardır. En popüler motiflerden örnek vermek gerekirse, yıldız dövmesi yükselişi başarıyı, kuş dövmeleri özgürlüğü simgeler.

33 - Dövmede neler moda ?

Yıllar içerisinde bizim de basında, dövmede ay yıldız modası – bu yıl tribal moda – dövmede erotik moda gibi haberlerimiz yer almıştır. Dövme dönemsel esintilere uyum gösterse bile, dövme tarihi modadan daha çok ruhun tene yansıması ve kendini ifade edebilmekle bağdaşmaktadır. Herkes kendi tarzını kendisi belirlemelidir.

34 - Dövmenin faydaları ? Dövme nerelerde kullanılır ? Dövmenin amacı ?

Kayıp kişileri bulmak için dövme insanlara tanımlayıcı bir özellik kazandırır. Kaybolan birini ararken örneğin kolunda kuş dövmesi vardı dediğinizde gören, karşılaşan herkes bu kişiyi hatırlayacaktır ve bulunmasında büyük yardım sağlayacaktır. Aranan kişilerin saptanması için en kolay tarif şekli dövmedir. Engelli bireyler, alzheimer, unutkanlık, hastalık, kaza, afet durumlarında, kan grubunu, adresini, acil durumlarda aranabilecek telefon numaralarını dövme olarak yaptırmak zor durumlarda hayat kurtarabilecek çözümler sunacaktır.

35 - Boyuna dövme yaptırılır mı ? Boyuna yaptırılan dövme acır mı ? Dövme kanar mı ?

Boyun, kol içi gibi bölgeler diğer bölgere göre hassastır ve biraz daha çok acır. Diğer bir faktörde boyuna yapılan dövmelerin gizlenememesidir. Sosyal ve iş hayatınızda, meslek grubunuza uygun dövme alanları seçmenizi öneririz.

36 - Vitiligo renk kaybı pigment kaybı izleri üzerine dövme yapılır mı ? Yaptırmanın bir sakıncası var mı ? Vitiligo yayılır mı ? Yara dikiş izleri üzerine dövme yapılır mı ?

Vitiligo, pigment kaybı veya tamemen iyileşmiş yara, dikiş izleri üzerine dövme işlemini doktorlara danışıldıktan sonra yapıyoruz. Özellikle yara izlerinde deri inceldiği ve hasar gördüğü için çalışılması zordur ve bu konuda uzman, usta dövme sanatçıları tarafından yapılmalıdır. Vitiligo, deri üzerinde oluşan pigment kaybı sebebiyle renk açılmalarıdır. Dövme boyaları ise doğal pigmentlerden oluşur ve bu doğal pigmentleri deri altına yerleştirerek üstelik estetik bir çalışma gerçekleştirmek oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

37 - Dövme bakımı düzgün bir şekilde yapılmazsa ne olur ?

Dövmenin bakımı; dövmenizin kalitesini belirleyen en büyük faktörlerden biridir. Dövmenizi usta dövme sanatçılarına doğru şekilde yaptırdıktan sonra size dövmenize nasıl bakacağınız ayrıntılı bir şekilde anlatılır ve artık bütün sorumluluk size aittir. Dövmenin bakım süreci dövme yaptırmak kadar önemlidir. Eğer dövmenize doğru şekilde bakmazsanız, kalitesi ciddi anlamda düşecektir. 7-12 gün arasında değişebilen süreçlerde dövmenize kesintisiz olarak özenle bakım uygulamalısınız. Bu bakım sürecini ihmal etmeniz durumunda dövmeniz kabuk tutabilir, bazı bölümleri dökülebilir kısacası hem dövme sanatçısının işine saygısızlık etmiş olursunuz hem de kendinizi üzersiniz.

38 - Dövme yaparken uyuşturuluyor mu ? Dövme yaptırmak istiyorum ama korkuyorum canım acır mı ? Uyuşturmak için her hangi bir işlem yapılıyor mu ?

Yüz bölgesi hassas olduğu için kalıcı makyaj uygulamalarında ihtiyaç duyulursa uyuşturucu krem kullanılabilinir. Fakat şunu biliniz ki bir çok kişi bu uygulamalarda da uyuşturmaya gerek duymaz. Vücudun diğer bölgelerine dövme yapılırken ise deri üzerine krem sürerek uyuşturma işlemi yapılmaması daha doğru olur. Dövme yapılacak bölgeye uyuşturucu, soğutucu krem sürmek deriyi sertleştirecek, işlemin yapılmasını zorlaştıracak ve dövmenizin kalitesini ciddi anlamda düşürecektir. Dövme yaptırmak filmlerde gördüğünüz veya size abartılarak anlatılan kadar zorlu bir süreç değildir. Genel olarak dövme yaptıran insanların ilk tepkisi '' bu muymuş yahu ? '' şeklinde olur ve aslında yaptırılan ikinci üçüncü dövmelerin yani dövme bağımlılığı denilen şeyin sebebi de bu korkuyu yenmektir. Dövme yaptırmanın canınızı o kadar da yakmadığını anladığınızdan aklınızdaki diğer dövme fikirlerini hemen hayata geçirmek istersiniz. Eğer gerçekten bir dövme sahibi olmak istiyorsanız içiniz rahat olsun ve böyle bir deneyimi ertelemeyin.   

39 - Yazın dövme yaptırılır mı ? Yazın dövme yapılır mı ? Kışın dövme yaptırmak daha mı doğru ? 

Açıkçası dövmenin mevsimlerle bir ilişkisi yoktur. İstediğiniz dönemde dövme yaptırabilirsiniz. Sadece 1 haftalık özenli bir bakım süreci vardır. Programınızı bu bakım sürecine göre ayarlamanız yeterlidir. Çünkü bu bir haftalık bakım süreci içerisinde havuza veya denize giremezsiniz. Bunun dışında dövmeniz ile ilgili ekstra yapmanız gereken bir şey yoktur. Dövme yaptırdıktan sonraki bakım süreci içerisinde dövmenizi direkt olarak saatlerce güneş altında tutarsanız tabii ki kalitesinde bir düşüş yaşarsınız. Fakat normal şartlar altında dövme yaptırmak günlük hayatınızı etkilemez. Bakım süreci sonrasında iyileşme tamamlanınca güneşlenirken dövmenizi korumak için sadece üzerine koruyucu bir güneş kremi sürmek yeterlidir.

40 - Hamileyken dövme yaptırılır mı ? Hamileyim dövme yaptırabilir miyim ? Gebelik döneminde dövme yaptırmak doğru mu ?

Bu konuda mutlaka doktorlara danışmalısınız. Dövme yaptırmak aceleye gelecek bir faaliyet değildir. Bizim size tavsiyemiz, dövmenizi profesyonelce ve tamamen hijyen, antialerjik, doğal orjinal dövme boyaları kullanılarak yapıldığından emin olduğunuz yerlerde muhakkak doktorunuza danışarak işlem yaptırmanız. Veyahut hamilelik sürecini dövmenizi düşünerek, içinize sindirerek geçirmeniz ve bir kaç ay sabredip hamilelik sonrasında da istediğiniz dövmeye kavuşabilirsiniz.

41 - Güneş lekesi üzerine dövme yapılır mı ? Leke üzerine dövme yapılır mı ? Ben üzerine dövme yapılır mı ? Güneş yanığı üzerine dövme yapılır mı ?

Cildimiz güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına mağruz kaldığında melanin maddesinin artmasına neden olur. Bu maddenin artışı lekelenmelere sebep olur. Beyaz ve hassas tenli kişilerde güneş lekeleri daha çok gözlemlenir. Sıklıkla yüzde, dekolte bölgelerinde ve omuzlarda oluşan kahverengi lekelerdir. Bu tip güneş lekelerinin üzerine dövme yapılmasında bir sakınca yoktur. Güneş yanıkları ise daha çok 1. ve 2. derece yanıklardır. Tabii ki elinizi bile değdiremediğiniz bu tip yanıkları bir doktora göstermek ve tamamen iyileşmesini beklemek gerekir. İyileştikten sonra derimiz tekrar eski haline geleceğinden dövme yapılmasında bir mahsur yoktur. Son olarak benlerin üzerine dövme yapılır mı ? Sorumuza gelirsek. Benlerin üzerine dövme yapılması sağlık açısından doğru olmayabilir. Sanatsal dövmelerde motif içerisinde kalan bir ben var ise benin olduğu bölge boş bırakılmalıdır.


42 - Meme ucu dövmesi nedir ? Meme ucuna dövme yapılır mı ? Meme kanseri sonrası meme ucu areola nasıl iyi bir görünüm kazanır ? Nipple areola renklendirme yapılandırma nedir ? Meme ucu dövmesinin zararı sankıncaları var mı ? Meme ucu dövmesi estetik durur mu ? Meme ucu dövmesi acır mı ?

Genellikle doktor tavsiyesi ile yapılan meme ucu dövmesi hastalığın son izlerini de kapatıp moral desteği sağlar. Bu yöntemde bitkisel su bazlı boyalar kullanılır. Meme ucu dövmesinde her hangi bir yan etki veya zarara rastlanmamaktadır. Tamamen bitkisel olan boyalar vücuda hemen adapte olur. Meme ucu dövmesi, hastalığı atlatan kişiye yeni bir yaşamın mutluluğunu getirir. Meme ucu dövmesi yaptıran kişilerin geri dönüşlerinde mutluluklarını basit bir dövmeyle yeniden kazandıklarını duymamız bizi de onlar kadar mutlu eder. Meme ucu dövmesini ‘’areola’’, görsel olarak en iyi, hijyen olarak da en güvenli ve temiz yapan iki dövme ustası Tamer Güleryüz ve Çağrı Güleryüz genellikle bu işlemde birlikte çalışarak birbirlerini asiste ederler. Areola dövmesi özel bir teknikle iki meme ucuna beraber yapılabildiği gibi sadece ameliyatlı tek bir meme ucuna diğer memeye benzetilerek de yapılır. Meme ucu dövmesinde işlem bir saat kadar sürer ve genellikle dövme yaptıranlar fazla acımadığını veya hiç acı hissetmediklerini söylerler. Meme ucu dövmesinin bakım süreci de diğer dövmeler gibi oldukça kolaydır. Bir hafta boyunca nemli kalmasını sağlayacak krem veya merhem sürülür.

43 - Damar olan yere dövme yaptırılır mı ? Damarlı bölgelere dövme yapılır mı ? Dövme damara gelir mi ? Dövme damara zararlı mı ? Dövme yaptırmak istiyorum ama çok damar var bir şey olur mu ? Dövme yaptırdım altında morluk gibi bir görünüm var bu neden olur ? Dövmenin altında gölge şeklinde morluk neden meydana gelir ? Dövme derinin hangi katmanına yapılır ?

DERİ KATMANLARI (EPIDERMIS - DERMIS - YAĞ)

Epidermis üst deridir. Altında Dermis onun altında da yağ tabakası vardır. Epidermis, vücudu yaralanmaktan ve parazitlerden korur. Deri suyu vücutta tutar aynı zamanda ter atar ve duyu organıdır. Dövme yapılırken bazı deriler mürekkebi kolayca kabul eder. Bazıları da reddeder. Herkesin deri yapısı farklıdır. Bazı kişilerin cildi hassastır ve kolayca morarır. Bu yüzden dövme yapılırken vazelin kullanılarak deri nemlendirilir. İyi bir dövmenin kalıcı olması için çok derine girilmemeli ama dövme epidermis tabakasına işlenmelidir. Dövme burada sonsuza kadar güzel bir şekilde kalır. Profesyonel dövme bu katmanlardan epidermise yapılır. Bu yüzden damarlarla bir etkileşimi yoktur. Yani dövme damarlarınıza zarar vermez. Ancak amatör dövmelerde veya nadiren çok ince derisi olan yağlı yapıda insanlarda dövme boyası derine inerek yağ tabakasına denk gelebilir ve morluk gibi bir görünüm ve boya dağılması yaşanabilir. Bunun yaşanmaması için dövme sanatçısının profesyonel ve deneyimli olması gerekmektedir. Bazı derilerde dövmeyi kim yaparsa yapsın yaşanabilir bir durumdur. Bir zararı yoktur.

DÖVME DERİNİN EPIDERMIS TABAKALARINA YAPILIR


44 - Dövme deriye nasıl kolay işlenir ?

Derinin elastik olması ve iyicene gerdirilebilmesi mürekkebin kolayca girmesini sağlar. Eğer deri çok gergin ise çizgiler çok güçlü çıkar. 
 
45 - Dövme yaptırırken iğneler tek kullanımlık mı ? Dövme yaptırdım iğneyi saklamalı mıyım ? Bir sonraki dövmem de aynı iğne kullanılır mı ? Eşimle birlikte dövme yaptıracağım tek iğne kullanılsa olur mu ? Herkese ayrı iğne mi kullanılıyor ? Herkese tek iğne mi kullanılıyor ?

Dövme iğneleri kesinlikle tek kullanımlıktır. Dövme bittikten sonra derhal tıbbi atık kutularına atılmalıdır. Dövme iğnesinin saklanması ve bir sonraki dövme için aynı kişiye dahi kullanılması sakıncalıdır. Çünkü iğne artık enfekte olmuştur, her geçen dakika bakteri üretir sterilize edilse dahi ucu bozulmuştur. Bir dövme yapılırken çok çeşitli iğneler (magnum, shader (gölge iğnesi), liner (çizgi iğnesi), flat gib) kullanılabilir. Dövme bittiğinde tek kişiye 10 adet farklı iğne kullanılmış dahi olsa hepsi atılmalıdır. Ayrıca bazı müşterilerimiz biz eşimle yaptıracağız tek iğne açsanız indirim yapar mısınız gibi sorular yöneltmektedir. Bu mümkün değildir. Aile, kardeş, karı koca olmanız hijyen kurallarını değiştirmez. Kesinlikle her müşteriye tek kullanımlık, son kullanma tarihi geçmemiş, profesyonel dövme iğneleri ile uygulama yapılmalı ve işlem bitiminde atılmalıdır. 

46 - Dövmenin popülaritesi neden artıyor? Dövmeci olmak isteyen neler yapmalı? Dövmeci yanına çırak arayan var mı? Dövme kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyen ne yapmalı? Dövme ustalık belgesi, diploması nasıl alınır? Dövmecilik sınavına girerken ne soruluyor?

Gözlemlerimize göre Dünya'da dövme yaptıranların sayısı her geçen gün artmakta. Amerika’da yılardır revaçta olan dövme ve piercing, son zamanlarda Avrupa ve Türkiye’de  de popülaritesini artırmakta. Bunun en önemli sebebi ise dövme stüdyosunda otoklav kullanımı ve dövmecilikte hijyen eğitimlerinin verilmesi. Artık insanlar güvenle dövme yaptırabiliyor. Dövmeciler artık dövmenin nasıl yapıldığını internet üzerinden yayınlayıp ustalıklarını gösterdikçe beğeniler de artıyor. Güvenle dövme yaptıracak yer arayan insan sayısı çoğaldıkça, eğitimli dövme ustalarına olan ihtiyaçta büyüyor. Bizde dövme sektöründe bire bir eğitimin en kolay usta çırak yöntemi ile olacağı görüşündeyiz. O yüzden de stüdyomuzda dövmeciliğin inceliklerini detayları ile paylaşıyoruz. Dövmeci çıraklığı eğitimi alan kişilerinde kalfalık ve hatta ustalık sınavlarından kolay geçmeleri normal bir sonuç oluyor. 
Bizlere yukarıda bahsi geçen sorular sıklıkla soruluyor. Bu soruların cevabını en iyi bir dövmeci yanında çıraklık yaparak öğrenirsiniz. Ama maalesef iyi dövmeciler yanlarına kolay kolay çırak almıyor. Çünkü çoğu zaman biraz bir şeyler öğrenen kişiler, dövme yapmayı öğrendiklerini düşünüp, ucuz bir kaç malzeme edindiğinde evde dövme yapmak istiyor. Şunu söyleyelim ki evde yapılan dövmeler genellikle yeterli hijyenden uzak olduğu için sorun yaratır. Arkadaşım evde bedava veya çok ucuz dövme yapıyor diye duyuyoruz bazen. Evde dövme yapanlara ve yaptıranlara riske girmemelerini tavsiye ediyoruz. Kalıcı dövme bir uzmanlık branşıdır. Herkes resim yapar ama sadece iyi ressamların tabloları duvarlara ve hatta müzelere asılır. Her resim yapan ressam olamadığı gibi her dövme yapan da dövmeci olamaz. Bugün artık modern dövme makinelerini eline alan herkes bir şeyler karalayabilir. Yapılan işin kalitesi çoğu zaman dövmecinin deneyimi ve geçerli sertifikaları ile orantılıdır. Yapılan dövmenin göze hoş gelmesinin yanı sıra hijyenik kurallar dışında yapılmaması esas olmalıdır. Beğenmediğiniz bir resmi duvarınıza asmaktan vazgeçtiğinizde askısından kolayca indirirsiniz ama derinize işlenecek bir motifi çıkarmak veya değiştirmenin daha zor ve külfetli bir iş olacağını unutmayınız.


47 - Dövme yaptırmak isteyen ne yapmalı? Dövme yaptırmak istiyorum nasıl davranmalıyım? Nerede dövme yaptırayım? Dövmeciyle sadece görüşmek için randevu almalı mıyım? Dövmeciye gidince dövme yaptırmak zorunda mıyım? Dövmecinin vaktini alıp yaptırmaktan vazgeçersem ayıp olur mu? Dövmeciye gidip kahvemi içerken yaptırmak istediğim dövme üzerine sohbet etmek mümkün mü? Dövmesi olan bir arkadaşımın tavsiyesine mi uymalıyım? İnternetten mi araştırmalıyım?

Bir dövmeci olarak empati yaptığımda gerçekten zor bir iş. Tabii asıl iş karar vermekte. Nasıl bir dövme yaptıracağınıza karar verdiyseniz yolun yarısına gelmişsiniz demektir. Öncelikle beğendiğiniz dövmeleri tarzınıza uygun yapabilecek bir dövmeciye gidin. Bu dövmeciyi internette çalışmalarından da bulabilirsiniz. İnternet sitesinde beğendiğiniz dövmelerin kimin çalışması olduğunu sorun. Tabii size yakın olması ve bütçenize uygun olması da önemli. Dövmecinizi bulduğunuzda, ben bu dövmeyi bu bölgeye yaptırmak istiyorum sizce uygun mu? Sorusu çoğu dövmecinin hoşuna gider. Fiyat ve randevu için görüşmek istediğinizi eğer uygun olursanız dövmeyi bugün bile yaptırabileceğinizi söyleyip kararlılığınızı gösterirseniz doğru yoldasınız. Hadi şimdi randevu alıp doğru dövmeciye…
Yaptırdığınız dövmenin boyutlarına, şekline ve yerine siz karar vermelisiniz. Herkesin beğenisi farklı olacaktır. Sizin dövmenizi de yaptırdıktan sonra eleştirenler olması doğaldır. Kimisi beğenecek kimisi beğenmeyecektir. Kimisi büyük olmuş diyecek, kimine göre küçük gelecektir. Orana yaptırmasaydın ben olsam buraya yaptırırdım diyenler çıkacaktır. Eğer bu eleştirileri sonradan dert edecek bir yapınız var ise dövme yaptırmayın. Dövme desenleri ve modelleri kişiye özeldir ve herkese her dövme motifi güzel gelmek zorunda değildir. Bazı kişiler güzel ve sevimli dövmeler yaptırırken bazı kişiler korkutucu ve itici dövmeler yaptırabilir. Tabii yapılacak motifler herkese güzel gelmese bile kaliteli yapılmalıdır. Bu kişinin tamamen kendi tercihidir. Siz de dövmenizi seçerken pişman olmayacağınız bir dövme motifi, deseni veya yazıyı seçin. Dövmenizi siz yaptırıyorsunuz, buna siz karar verin. Dövmeci motifi transfer yaptıktan sonra, dövmenizi yaptırmadan önce son kez sorar emin misin? İstediğin tam olarak bu mu? Diye ve siz de onayladıktan sonra dövmeniz yapılır. Bundan sonraki pişmanlıklarınız çok fayda etmez. Bu yüzden laf olsun diye, emin olmadığınız motifleri dövme yaptırmayın. Çünkü yaptırdıktan sonra beğenmediğiniz bir dövmeden kurtulmak kolay değildir. Özellikle bu dövme büyükse. Dövmeleri lazerle çıkartmak veya üzerine başka bir dövme yaptırmak ucuz olmayan ve uzun sürebilen bir işlemdir. Ancak dövmenize bazı eklentiler ve düzenlemeler yapılarak daha beğenebileceğiniz hale de getirilebilir tabii bu da ek masraf demektir. Geçici kırgınlıklar ve geçici ruh hali, günlük olaylar bazen dövme yaptırma isteği getirebilir. Bu durumda bir yıl sonra bu dövmenin sizin için anlam taşıyıp taşımadığını düşünün. Çoğu zaman geçici hevesler sizi yanıltabilir. Tabii her yıl için bir dövme planlayanlar için bu durum farklı olabilir. Sadece birkaç dövmem olsun diyorsanız bu dövmeler gerçekten size özel olmalı. Unutmayın dövmeniz sizi yansıtır. Karakter yapınıza uygun güzel bir dövme seçin ve ömür boyu dövmenizi sevin. Bu dövme size şans ve mutluluk temennisi olsun…

48 - Esmer veya siyahi renkli derilere sahip olan insanlarda renkli dövmeler nasıl durur? Deri rengi ve kalınlığı dövmeye nasıl etki eder? Siyahi insanlara beyaz dövme yapılır mı?

Derimizi bir film tabakasına benzetebiliriz. Beyaz ve ince tenli insanlarda bu film tabakası şeffaf gibi olur ve altına verilen boya kendini parlak bir şekilde gösterir. Esmer tenli insanlarda ise üst katmandaki deri rengi koyu olduğu için altta kalan dövme boyasının rengini daha soluk gösterecektir. Deri kalınlaştıkça ve rengi koyulaştıkça dövmelerin rengi de daha mat, soluk görünecektir. Fakat dövmenin ruhu bu doğallıkta yatar. Yani sonuç yine güzel olacaktır. Hatta dövmelerinin özellikle böyle soluk görünmesini isteyen daha açık siyah tonlarını talep eden insanlar da vardır. Siyahi tenli insanlara beyaz dövme yapmak başarılı sonuç vermeyecektir. Renkler kendini koyu derinin altında göstermeyecektir. Fakat beyaz tenli insanlara siyah veya renkli dövme yapıldığında dövme boyaları daha parlak görünecektir.

49 - Dövme yaptırmak için geldiğinizde stüdyomuzda sizi bekleyen şeyler nelerdir?

Öncelikle dövme yaptırmaya kesin bir şekilde karar verdiniz. Nasıl bir dövme istediğinizi, ne boyutta olacağını ve nereye yaptıracağınızı düşündünüz. Eğer bu konularda kararsızlık yaşıyorsanız dövme ustası ile ön görüşme yaparak gerekli bilgi ve tavsiyelerden faydalanabilirsiniz. Şimdi sıra geldi randevu almaya. Dövmeciniz ile iletişime geçerek iki tarafında müsait olduğu bir gün ve saat belirlemelisiniz. Yoldan geçerken bir dövmeciye girip ''ya ben dövme istiyorum ama ne istediğimi bilmiyorum'' vs. tarzında bir cümle kurarsanız muhtemelen biraz daha düşünmeniz ve randevu almanız tavsiye edilecektir. Randevu aldığınızda, dövmeciniz başka bir dövme yaparken beklemek zorunda ve hatta kapıdan dönmek durumunda kalmazsınız. Ayrıca geleceğiniz zamanı ve istediğiniz motifi daha önce bildirirseniz, dövme sanatçısı size özel olarak işine odaklanır, yapacağı motifi kafasında tasarlar, çalışmayı uygulamak için güzel bir ön hazırlık yapılmış olur. Randevu aldığınızda vaktinde stüdyoda olmalı veya değişiklik olursa mümkün olduğunca erken bir şekilde sanatçıya haber vermelisiniz. Dövmenizi yaptırmadan önce fiyatını sormalı ve bütçenizi ona göre hazırlamalısınız. Sonunda randevunuzu aldınız ve saatinde stüdyomuzdan içeri girdiniz. Öncelikle size içecek bir şeyler ikram eder bu sırada detayları konuşarak, istediğiniz tasarımın çıktısını alırız. Daha sonra bu şablon üzerine çizim yaparken sohbet edilir ve bu konuşma sizin dövmenizle uyumunuz hakkında sanatçıya bilgi verir. Bu aşamada artık iki tarafta dövmeyi yapmak ve yaptırmak için kesin kararını vermiştir. Çizim bittikten sonra dövme yapılacak bölgeye şablonun transferi yapılır. Dövmenizin dış hatları vücudunuzda görünür hale gelmiştir. Motifin yerini, boyutunu beğendiyseniz artık her şey tamamsa onay vermek için imzanızı atarsınız ve dövmeye başlayabiliriz. Dövmeniz bittikten sonra bandaj yapılır ve dövme bakımı hakkında gerekli bilgiler size aktarılır. Yeni dövmenizin şans getirmesi dileğiyle.

50 - Son dönemin yeni dövme moda akımı nakış görünümlü dövme nerede yapılır? Nakış dövme fiyatları ne kadardır? Nakış dövme nasıl yapılır?

Yeni bir dövme tarzı olarak karşımıza çıkan nakış görünümlü dövmeler oldukça popüler olacak gibi görünüyor. Nakış dövme yapan dövmecilerin oldukça zaman ve ustalık isteyen nakış görünümlü dövmeler için extra ücret talep etmeleri normal karşılanmalıdır. Retro bir görünüm sunan nakış dövmeler deri üzerinde oldukça ince bir işçilik gerektiriyor. Nakış dövmelerin renk geçişleri, gölgeleri ve iplik ayrıntıları onlara 3 boyutlu bir görünüm kazandırıyor. Beyaz tenli ve ince deri yapısı olan kişilerde renkli nakış dövmelerin daha canlı görüneceğini de belirtmek gerekiyor. Esmer ve kalın deri yapısına sahip kişilerde ise hayal edilen sonuç tam olarak alınamayabilinir. Bunun sebebi esmer tenli kişilerde renklerin kendini deri altında yeterince parlak gösterememesidir.

51 - Dövme yaptırdıktan sonra solaryuma girebilir miyim? Dövme yaptırdım solaryuma girebilir miyim? Dövme yaptırdıktan sonra solaryuma girilir mi? Dövme yaptırdım solaryuma girersem bir şey olur mu? Solaryum dövmeye zarar verir mi?

Dövme yaptırdıktan sonraki 7-15 gün arasında solaryuma girmeniz doğru olmayacaktır. Dövmenizin iyileşme süreci geride kaldıktan sonra ise solaryuma girmenizde sakınca yoktur. Fakat UV ışınları aynı güneşin etkisi gibi dövmenizin solmasına neden olabilir. Bu yüzden dövmelerinizin üzerine yüksek faktörlü koruyucu güneş kremleri sürmenizi tavsiye ederiz.

52 - Dövmem ile ilgili problem yaşıyorum ne yapmalıyım? Dövmem ile ilgili sorun yaşıyorum ne yapmalıyım?

Dövme ile ilgili yaşanan problemlerin çoğu, doğru bir şekilde özenli bakım yapılmamasından kaynaklanır. Bknz.
 www.dovmeliyim.com/icerik/dovme_bakimi.aspx Öncelikle bakımınızı gerçekten özenli yaptığınızdan emin olun ve daha sonra dövmenizi yaptırdığınız sanatçı ile iletişime geçin. Eğer profesyonel bir dövme sanatçısına gittiyseniz dövmenizle ilgili sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşüktür. Dövme sanatçısı size gerekli bilgilendirmeyi yapacak doğru bir şekilde yönlendirecektir. Eğer amatör ve hijyen olmayan koşullarda dövme yaptırdıysanız problem yaşamanız sürpriz olmayacaktır. Geri kalan hayatınızda, kendinize ve dövmelerinize daha çok önem vermenizi dileriz.

53 - Glikoz, Albümin ve pH seviyelerine göre renk değiştirebilen sağlık takibi yapan akıllı dövmeler nerede yapılır? Sağlık takibi dövmesi yapılıyor mu?

Henüz hayvanlar üzerinde denemeleri yapılan ve başarılı sonuçlar elde edilen sağlık takibi dövmelerinin kısa süre içerisinde yaygın olarak kullanıma başlanacağı düşünülüyor.

54 - Dövme yaptırmadan önce ne yapılmalıdır? Dövme yaptırmadan önce ne yapmalıyım? Dövme yaptırmadan önce nelere dikkat etmeliyim? Dövme yaptırmadan önce ne yapılmamalıdır?


Dövme yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bir kaç husus vardır. Öncelikle alkollü olarak dövme yaptırmamalısınız. Alkol hem kanınızın sulanmasına sebep olacak dövme yapımını ve kalitesini düşürecektir hem de dövme yaptırırken mutlaka tam bir bilinç ve kararlılık gerekmektedir. Bunun yanında dövme yaptırmadan önce uyuşturuyor musunuz tarzında sorularla sıklıkla karşılaşıyoruz. Dövme yaptırırken hissedilen acı tahmin ettiğinizden çok daha düşüktür. Uyuşturma işlemi de dövmenin kalitesini olumsuz etkileyecek ve gerek duyulmayacak bir uygulamadır. Ayrıca dövme yaptıracağınız zaman kişisel hijyeninize önem vermeli, kokulu yiyeceklerden de uzak durmalısınız ki dövme sanatçısı da rahat bir şekilde çalışabilsin.

55 - Dövme yaptırdıktan sonra rötuş yapılır mı? Rötuşa ne zaman gidilir? Dövmede rötuş işlemine gerek var mıdır? 

Dövmede rötuş gereksinimi genellikle bakım hatasından kaynaklandığı için ücrete tabidir. Çünkü dövme tamamlandığı zaman dövme ustası dövme yaptıran kişiye sorar; Yeterli mi? İstediğiniz başka bir şey var mı? Hatta bu söylemin espirili bir deyişi de vardır. Ya şimdi konuş ya da ölene kadar sus diye. Tabi bu dövmeci ile dövme yaptıran kişinin arasında doğan bir samimiyet konuşmamasıdır. Aslında burada dövmecinin demek istediği bundan sonra bu dövme sonsuza kadar senin derinde sabit kalacaktır ve onunla barışık ol, dövmeni devamlı inceleyip ona kusur bulmaya çalışma. Şu an beğendiğin dövme zamanla gözüne farklı veya anlamsız gözükebilir. Dövme yaptırmadan önce iyice düşünerek karar ver. Yaptırdıktan sonra devamlı orası böyle burası şöyle diyerek değiştirmeye çalışmak hem seni hem dövmeciyi yorar ki bu kolay bir şey değildir. Yani dövmede kalıcı makyaj gibi rötuş yapılmaz. Dövme bitmiş ise bitmiştir. Artık dövmeni incelemeyi bırak ve keyfini çıkar. Bundan sonra düşüneceğin şey yeni bir dövme olabilir.

56 - Dövme yaptırmak bağımlılık haline gelir mi? Alışkanlık yapar mı? Dövme yaptırmak için yıllarca düşünen insanlar neden ilk dövmesini yaptırdıktan kısa bir süre sonra başka dövmeler yaptırmaya karar veriyor?

Her yeni eylemin ilki genellikle sonrakilerden daha zordur. İlk hece, ilk adım gibi ilk dövmeyi yaptırmaya karar vermekte kolay değildir. İnsanın aklında cevabını bilmediği bir sürü soru vardır. Dövme acıtır mı veya ne kadar canım acır? Dövmeci usta mı? Dövmeyi temiz yapıyor mu? Dövmeciye güvenebilir miyim? Dövme boyaları sağlığa uygun mu? Hijyenik bir dövmeci bulabilir miyim? İstediğim her şekli yaptırabilir miyim? Yaptırdığım dövmeden pişman olur muyum? Ya beğenmezsem ne olur? Dövmenin bakımı zor gelir mi? Dövmeden sonra banyo yapabilecek miyim? Dövme yaptırdıktan sonra denize girsem bir şey olur mu? Ne dövmesi yaptırsam, nereme yaptırsam? Arkadaşlarım veya ailem nasıl karşılar? Dövmemi beğenirler mi? Dövmeden sıkılır mıyım? Sanırım aslında dövme yaptırmaktan daha zor olan bu soruların cevaplarıdır. İlk dövmesini sorunsuz, istediği şekilde memnuniyetle yaptıran kişi daha dövmesi bitmeden başka ne dövmesi yaptırabilirim diye düşünmeye başlar. Çünkü kafasındaki bu soruların cevabını bulmuştur. Bazı kişilerden duyduğum üzere dövmenin acısı sanki kaşınmak gibi insan yaptırdıkça daha çok istiyor diyenlerde azınlıkta değildir. Kimi insan kendini daha kolay ifade edebildiğini söylerken, dövme yaptırmak kimileri için öz güveni artıran bir eylemdir. Sonuçta korku ve endişelerinden kurtulan kişinin ikinci ve hatta üçüncü dövmesine daha kolay karar vermesi normaldir. Dövmelerine sevdiği her şey için bir anlam yüklerken bazen de her sevdiği kişiyi anımsatan dövmeler yaptırabilir. Çoğu zaman süs veya estetik amaç ile yaptırılan dövme bazen özgürlüğün simgesi de olabilir. Ben kendime aitim ve tenim benimdir demenin estetik ve havalı bir yöntemi olarak da görülen dövme, memnun kalındığında kısa süre sonra yeni dövmeler tasarlansa bile asla bir bağımlılık değildir. Birçok kişi sadece bir dövme yaptırır ve bir daha da yıllar boyu başka dövme yaptırmaz. Bu dövme çoğu zaman kendisi için en önemli olan şeyi veya kişiyi ifade eder. Nihayetinde yeni dövmeler yaptırmak keyifli bir şey olsa da bağımlılık yaptırdığı biraz esprili bir düşüncedir. Sizi anlatan, güzel dövmeler yaptırmanız dileğiyle…


57 - Dövme Stüdyomuz ve Corona Virus Pandemi Covid-19 Hakkında Bilgilendirme 

Dövme stüdyomuzda influenza ve diğer salgınlar öncesinde de uyguladığımız hijyen kurallarına maksimum seviyede devam edilmektedir. Sizlere güvenle hizmet etmek için her müşteriden sonra stüdyomuzda yeni baştan dezenfektasyon yapılmaktadır. Stüdyomuzda kimyasal dezenfektasyon ve tek kullanımlık araçların yanı sıra sadece otoklav cihazı ile tam sterilazasyonu sağlanan aletler kullanılmaktadır. 1999 yılından beri hizmet verdiğimiz dövme ve piercing stüdyomuzda sizleri her türlü riskten korumak için gösterdiğimiz yüksek hijyen prosedürleri bazıları tarafından aşırı görünse bile sizlerin iyiliği için hiç bir zaman bu konuda kimseye ayrıcalık ve ödün vermedik. En hijyen ve en dikkatli dövme stüdyosu olmak için elimizden gelen tüm önlemleri almaktayız. (Otoklav, dezenfektanlar, buharlı mop, hava temizleyici, UVC sterilizasyon, ultrasonik yıkayıcı, etüv fırın, maske, eldiven) Randevular, ortam dezenfeksiyonu sağlanarak ve temassız ateş ölçümü yapılarak sıra ile alınacaktır. Anlayışınıza teşekkürler, saygılarımızla..
Dövmeliyim

58 - 
Areola Dövmesi Nasıl Yapılır? Meme Ucu Dövmesi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Areola bölgesi hareket eden bir bölgedir ve dövmesi de bu hareketliği hesap ederek yapılır. Areola bazı durumlarda büzülür ve sonra tekrar eski haline döner. Bundan dolayı areolayı büyütmek veya yuvarlamak için areolanın dışına boyama yapılmaz.  Çünkü doku farklılığından dolayı areola büzüldüğünde meme doğal durmaz. Areolanın dış tarafı büzülmediği için daha açık renkli ve farklı gözükür. Bu da kontras farkı yaratır ve istenmeyen bir görünümdür. Ayrıca, areola yerçekiminin meme üzerindeki etkisi ile ayakta iken farklı, uzanırken farklı açılarda gözükür.  Meme cerrahlarımızın yönlendirmesi ile yıllardır başarı ile yaptığımız sistemde ise areola dışına çıkmadan, ameliyat sonrası bütünlüğü bozulan, hasar görmüş bölgeyi areola rengine yakın pigmentler ile boyayarak eskisinden daha iyi bir görünüm sağlamaktayız. Bu çalışma esnasında areolanın çevresindeki kırılmaları kamufle için dışarı çıkmak gerekir ise sadece gölgelendirme yöntemi ile ufak dokunuşlarla ve dikkatlice, yuvarlağın dışına çok taşmadan yapılabilir. Uygulama yapılırken milimetrik hesaplar yapılmadan görsel doğallık hedeflenir. Areolanın bütünlüğü hasar görmüş yerlerin boyanması ile sağlanır ve meme ucu yok ise gölgeleme yöntemi ile bir uç çizilir. Meme ucu üstüne de süt kanalları için beyaz noktalar eklenir. Areola üstüne kahverengi kabarcık efektleri yapılır ve işlem biter. Ameliyat izi kapatma ve mastektomi sonrası meme ucu boyama konusundaki 20 yılı aşkın mesleki tecrübemiz sonucu her zaman doğala yakın görünümü sağlamak bizim çalışma yöntemimiz ve tarzımız olmuştur. Medikal dövme uygularken sanatsal dövmelerde olduğu gibi müşterimizin her istediğini yapmasak da doğru olanı ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Şaşırtıcı gelecek ama yüzümüzün yarısı bile diğer yarısı ile farklılıklar gösterir. Bizim uyguladığımız yöntem ile simetriden uzaklaşıp göz yanılgısı ile kamuflajı sağlamaktır.

59 - İstanbul Bostancı'da Dövme ve Piercing Yaptırmak İçin Güvenebileceğim Bir Dövmeci Var Mı?

İstanbul Bostancı'da dövme veya piercing yaptırmak için güvenebileceğiniz bir stüdyo arıyorsanız 1999'dan beri aynı yerde bulunan Dövmeliyim Tattoo & Piercing tam size göre bir stüdyo. Bu nostaljik dövme stüdyosunda pandemi öncesinde alınan tüm önlemlerin üzerine koronadan korunmak için UVC ve ULV cihazları da hijyen tedbirleri kapsamına alınmıştır. Randevu ile kabul edilen az sayıdaki müşteriden sonra tüm stüdyo ultraviyole ışını ve hipokloröz asit ile baştan sona sterilize edilmektedir. Dövme veya piercing yaptırmak için stüdyomuza geldiğinizde;
- Randevu sorulur
- Ateş ölçülür
- Elleriniz ve üstünüz sterilize edilir
- Yeni maske verilir
- Sağlık formu doldurmanız istenir ve sonrasında hava temizleme cihazı ile havalandırılmış, buharlı mop ile yerleri yıkanmış, ULV cihazı kullanarak hipokloröz asit ile nemlendirilmiş, UVC cihazı ve ozon ile steril edilmiş stüdyomuzun dövme yaptıracağınız bölümüne girersiniz.
Buradaki alet ve edavatlar ultrasonik yıkayıcı ile yıkanmış ve otoklav ile steril edilmiş halde etüv içinde saklandığı yerden çıkarılarak sizin için kullanıma hazırlanır. Kullanılacak olan dövme iğnesi, boya, boya kabı gibi malzemeler sadece size özel hazırlanır. Dövme iğneleri steril paketlerinden yanınızda açılır. Bu işlemlerden sonra maskeler takılı şekilde dövmenizi yaptırabilirsiniz.
Bu kurallar sizlerin, bizlerin ve toplumun sağlığı için düzenlenmiştir.
Anlayışınız için teşekkür ederiz. 

60 - Dövme fiyatı nasıl sorulur? Dövme fiyatı sormak. Dövme fiyatı öğrenmek.

Bir çok kişi dövme fiyatı sorarken dövmeler kaçtan başlıyor diye soruyor. Oysa ki dövme fiyatlandırmanın bir çok kriteri vardır. Bu çoğu zaman sizin nasıl bir dövme istediğiniz ile ilgilidir. Dövme yaptırmak isteyen bir kişi ben minimal sembolik bir dövme istiyorum dövmemin sanat eseri olmasına gerek yok derken çoğunluk ise yaptıracağı dövmenin sıkılmadan ömür boyu kalacak estetik ve güzellikte olmasını ister. Ucuz dövmeyi tercih etmez. Dövme yaptıracak kişilerin öncelikli sıralaması genellikle hijyen, estetik ve fiyat şeklinde olur. Ama yine de ilk defa dövme yaptıracak bir kişi için dövmeci tavsiyesi önemlidir. Kadıköy'de veya Maltepe'de dövme yaptıracak bir kişi Google'da Kadıköy dövmeci tavsiyesi, Kadıköy dövmeci fiyatları, Kadıköy en iyi dövmeci, Maltepe dövmeci tavsiyesi, Maltepe dövmeci fiyatları, Maltepe en iyi dövmeci veya Bostancı en iyi dövmeci, Bostancı dövmeci tavsiyesi gibi Bostancı'da dövme yaptıracak bir kişi Bostancı'da dövmeci tavsiyesi veya yakın yerlerde Suadiye dövmeci tavsiyesi diye arama yaptıklarında Google'da reklam veren dövme stüdyolarına göz atsalar bile artık daha bilinçli bir kesim reklamların altındaki ilk sayfada çıkan dövme stüdyolarının değerlendirmelerine, müşteri tavsiyelerine ve yorumlarına göz atarlar. Dövmeliyim Dövme ve Piercing stüdyosu Kadıköy, Maltepe arasında Bostancı'daki en güvenilir ve en iyi dövmecilerin başında gelir. Bostancı'da ki dövme stüdyomuz önceliği hijyen ve sanat olarak alsa da dövme ve piercing fiyatları muadillerine göre ucuzdur. Bostancı'da ki en ucuz ve temiz piercingçi. Dövmeliyim dövme stüdyosu Bostancı'da 1999'dan beri dövme sanatı ile uğraşan baba oğul tarafından işletilir. Bostancı'nın ilk ve en eski dövmecisi Dövmeliyim Tattoo Piercing'tir. Çağrı Güleryüz ve Tamer Güleryüz Türkiye'nin ilk ustalık belgesi ve yeterlilik belgesi alan sanatçılarının içindedir. 



Dövmeliyim Tamer Güleryüz Tattoo Dövme Piercing Nerede ? Bostancı da Dövmeciye Nasıl Gidilir ? Maltepe, Bostancı, Kadıköy, Ataşehir, Göztepe, Erenköy, Altıntepe civarı yakınları dövmeci ve piercing stüdyosu ?

Tamer Güleryüz’ün İstanbul Maltepe Bostancı Dövme Stüdyosu Dövmeliyim

Gösteri Merkezin'den minibüs caddesi üzerinde Kadıköy - Maltepe istikametinde 50 metre ileride sağda bulunmaktadır. ( Bizim Dürüm 'ün yanı, Paçacı Hikmet Usta 'nın altı )


İstanbul – Kadıköy - Bostancı Dövmeci – Altıntepe ve Küçükyalı Dövmeci – Emekli Sağlığı Durağı – Bostancı Gösteri Merkezi 'ne 100 metre – Bostancı Lunapark 'a 50 metre – Bizim Dürüm ‘ün yanında - Paçacı Hikmet 'in Altında - Bağkur Karşısında Minibüs Caddesi Üzerinde Sağdadır.


Emin Ali Paşa Cad. Karataş İş Merkezi No:6 / Giriş Kat BOSTANCI - İSTANBUL


Dövme Piercing Randevu için arayınız :
Çağrı Güleryüz : 0506 840 87 07 / 0532 642 75 82
https://www.instagram.com/dovmeliyim
e-mail : guleryuztattoo@hotmail.com
www.dovmeliyim.com